Dubrave Donje: Sukob fašista i antifašista FOTO

Nažoj redakciji pismom su se obratili čitaoci iz mjesnih zajednica Gornje i Donje Dubrave. Čitatelj iz Donjih Dubrava piše o incidentu koji se desio u njegovom mjestu.

“Grupa mladih antifašista je iscrtala antifašistički simbol i jasnu antifašističku poruku “Računajte na nas”. Grupa neistomišljenika Ćazim Hadžić, Mirza Hadžić, Ramiz Mujčinović, Mujo Mujčinović, Ćazim Kalajevac, Dževad Beširović (aktivisti SDA) predvođeni predsjednikom Osnovne organizacije SDA u Donjim Dubravama Semir Šljivić su verbalno nasrnuli i uz prijetnje mladim antifašistima prefarbali jasna antifašistiđka obilježja i time istakli svoj fašizam”, piše čitatelj.

 

PODIJELI

1 komentar

  1. ” Računajte na nas…..” stihovi pjesme koju izvodi grupa Rani mraz
    Petokraka…..Pod ovim znakom jedinice JNA napadale su i razarale tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu brojne bosanskohercegovačke gradove i sela. Hiljade građana Bosne i Hercegovine je stradalo. Petokraka kao simbol propale države Jugoslavije postaje simbol bosanskohercegovačkog stradanja.
    Ni fašizam ni teorije o njemu ne postoje u jednini. Onoliko koliko je raznovrstan fašizam, toliko su raznovrsni i (spoznajni) interesi pri njegovu istraživanju. No pritom je pojam “fašizma” previše često degradirao na puku političku borbenu etiketu bez stvarnog analitičkog sadržaja. Nasuprot tome – i s obzirom na itekako realne aktualne prijetnje njegova ponovnog uspona u doba duboke ekonomske krize – krajnje je vrijeme da se ponovno pokrene ozbiljno fundirano razmatranje kako samog pojma, tako i postojećih teorija fašizma, što će reći mante se ljudi definiranja stvari za čije značenje niste nimalo informirani….Definiranje jednostavnih pojmova je dug proces . Etiketiranje i svrstavanje u fašiste i antifašiste upitno je to….

OSTAVITI ODGOVOR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.