Saopćenje uposlenika JU RTV Živinice: Direktorica Meliha Aličić izvrijeđala nas, prijetila nam, histerično vrištala i lupala vratima

JU RTV Živinice osnovana je u vrijeme medijske blokade u Bosni i Hercegovini /maj-juni 1992.godine/ izazvane agresijom na državu Bosnu i Hercegovinu.

Kao JU RTV Živinice registrovana je 1996.godine . Za to vrijeme pa do danas angažovani/uposleni bili su na visini svog novinarskog zadatka, pravovremeno i istinito informisanje građana općine Živinice zbog koji je ova Kuća osnovana i do danas radi. Za to vrijeme prolazili smo kroz niz problema počev od tehničkih, kadrovskih i drugih ali nikad nismo odustali nego smo sa entuzijazmom i odgovornost prema poslu koji smo časno obavljali išli dalje. Često u tom periodu radili smo uz lčnu tehničku pomoć Kući i bez finansijskih naknada. Međutim u posljednje tri godine uposleni u JU RTV Živinice od strane prvo V.D. a kasnije i direktorice Melihe Aličić/koja nikad nije provela konkursnu proceduru do kraja/ nije dobila saglasnost osnivača Ustanove, Općinskog vijeća Živinice/,pojedinačno ali i kolektivno doživljavaju nezapamćen mobing i diskriminaciju. U početku smo “šutili”sve za radi naše medijske Kuće ali i lične egzistencije. Događaj od 14. septembra 2017. godine kulminirao je odnosno “prelio punu čašu”.

[pro_ad_display_adzone id="5684"]

Mi, uposlenici JU RTV Živinice, smo dana 14.9.2017.godine u prostoru Redakcije JU RTV Živinice,oko 14 sati, doživjeli težak ispad direktorice JU RTV Živinice gospođice Melihe Aličić kada je prisutne kolegice i kolege, ničim izazvana, obasula salvama uvreda, insinuacija i prijetnji i to histeričnim vrištanjem i lupanjem vrata. Tom neprimjerenom gestom Direktorice svi prisutni su bili zatečeni i šokirani a nakon toga neke od kolegica i kolega morali su koristiti sredstva za smirenje i tražiti pomoć ljekara. Osim toga,morala je intervenisati i policijska patrola što je svima bilo jako neugodno. Jedanaest uposlenih je(od ukupno 14),nakon takvog ponašanja Direktorice(koje je kao takvo kontinuirano),napravilo hitan sastanak na kome je napravljen dokument-peticija-zahtjev u kome se traži da se upriliči zajednički sastanak Načelnika,Predsjedavajućeg Općinskog vijeća,Upravnog odbora,Direktorice,Urednice i uposlenih kako bi svi bili upoznati sa problemom i kako bi se došlo do optimalnog rješenja.

Dopis sa potpisima jedanaest (11) uposlenika poslat je na sve pomenute adrese. U tom periodu načelnik Kamenjaković, 15.9.2017.godine u prostorijama Općine u 16.00 sati je održao informativni sastanak sa 11 radnika koji potpisuju dokumenta. Predsjedavjući Općinskog vijeća Hamdija Numanović , u utorak, 26.9.2017.godine u 7 sati i 15 minuta održao je takođe informativni sastanak sa potpisanim radnicima JU RTV Živinice. Obzirom da u periodu od 11 dana nije došlo nikakvog pomaka u rješavanju Problema u našoj Kući. mi smo primorani da poduzmemo korake koje nam Zakon dozvoljava. Obavještavamo Vas da je prvi korak koji smo poduzeli UPOZORENJE. Sa ovim nepopularnim ali za nas prvim korakom ka rješavanju pitanja rješavanja problema krenuli smo u utorak, 26.9.2017. godine u vremenu od 10.00 sati do 10.30 sati kako ne bismo narušili proces rada UPOZORENJE smo obavili u vrijeme pauze/ na parkingu JU BKC Živinice u čijoj zgradi je smještena i RTV Živinice.

Izvor: Tuzlanski.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR