20 godina uspješnog poslovanja MKF Lider

Povodom obilježavanja 20 godina rada i postojanja Mikrokreditne fondacije LIDer u Tuzli je danas upriličeno druženje sa dugogodišnjim klijentima. Ovom prilikom predstavljeni su respektabilni rezultati rada i poslovanja MKF Lider, koja je u proteklih 20 godina zadobila povjerenje skoro 8000 vjernih klijenata.

“Mi pratimo trendove osluškujemo sve ono što našim klijentima može biti od koristi trudimo se da u ovom vremenu koje nije baš lagano svjesni smo svih kretanja i problema u svijetu, ali mi opet taj neki svoj odnos sa klijentima još više pokušavamo da osnažimo kako bi to povjerenje zadržali na istom nivou i kako bi smo nastavili korak po korak dalje” – istakao je Admir Hodžić, direktor Sektora za kreditne plasmane MKF Lider

Od početka rada pa dod anas pružaju podršku mikropoduzetnicima, poljoprivredndicima i stanovništvu sa niskim prihodima.

MKF Lider od samog svog postojanja nastoji da kroz vid finansijskih i nefinansijskih usluga pruži mogućnosti klijentima da svoje biznise mogu unaprijediti , razviti i stvoriti neka nova radna mjesta.

” Mi u principu pored finansijskih usluga klijentima pružamo i nefinansijske usluge koje su u potpunosti besplatne u vidu umrežavanja savjetovanja i svega onoga što bi klijentima moglo pomoći da sa novim idejama i inovacijama razviju i prošire svoj biznis. Ono što nas krasi je i web platforma Praavi Lider koja je u principu potpuno beslatna, mislim da smo jedini koji to u ovom trenutku pružaju, gdje se svi koji imaju neku svoju samostalnu djelatnost mogu besplatno registrovati i oglašavti sve svoje robe i usluge koje nude dalje na tržište”- ističe Admir Hodžić, direktor Sektora za kreditne plasmane MKF Lider

Vizija ove mikrokreditne fondacije je da svi ljudi sa željom i sposobnostima da poboljšaju svoj životni standard treba da imaju pristup finansijskim i nefinasnisjkim uslugama koje su im potrebne za ostvarenje tog cilja. A uz pomoć MKF Lider na putu ka svom cilju korača i Eldina Čavalić iz Tuzle dugogodišnja klijentica.

“ Saradnja traje već 5 do 6 godina zadovoljna sam s njima znači ekstra su u svakom trenutku izađu u susret tu su da pomognu za sve”

Mikrokreditna fondacija Lider danas upošljava 71 radnika, sarađuje sa 7700 klijenata, a kreditni portolio iznosi 26 miliona KM. MKF Lider posluje u 48 općina u pet kantona Federaciji BIH . Mrežom koja se sastoji od 7 poslovnica i 15 terenskih ureda raspoređena u ključnim općinama i gradovima Lider uspijeva na najbolji način geografski pokriti područje djelovanja.

 

The post 20 godina uspješnog poslovanja MKF Lider appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više