Općinsko vijeće: Imenovani novi upravni odbori, članovi Općinske izborne komisije

Na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Živinice, kojom je predsjedavala Samra Omić-Zoletić. Na usvojenom dnevnom redu razmatrani su Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za imenovanje direktora JP Veterinarska stanica Živinice, Prijedlog Odluke o imenovanju Komisije za izbor u regulirane organe, Imenovanje članova Općinske izborne komisjie, prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju privremenih upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama i javnim preduzećima i 5.tačka dnevnog reda Izmjena i dopuna Odluke o radnim tijelima Općinskog vijeća.

Tokom rada prema utvrđenom dnevnom redu vijećnici su usvojili sve što je bilo planirano. S obzirom da Hasan Ramić ne ispunjava uslove za člana Općisnke izborne komisije, umjesto njega imenovana je njegova supruga Samira Ramić.

Više o tome je kazala je  pedsjedavajuća OV Samra Omić-Zoletić:

“Za danas smo zakazali vanrednu sjednicu Općinskog vijeća kako bi imenovali privremene upravne odbore u javnim ustanovama i preduzećima, dali smo saglasnost na izbor direktora Veterinarske stanice Živinice Asmira Salihovića, a takođe smo podržali i izabrali Komisiju za izbor reguliranih organa. Pošto CIK BiH nije dao saglasnost na izbor dva predložena člana Općinske izborne komisije Živinice, danas smo izabrali dva druga člana (Samira Ramić i Boris Filipović), koje ćemo proslijediti na davanje saglasnosti CIK BiH, pa se nadam da će ovoga puta biti kompletirana naša Općinska izborna komisjia. Sa dnevnog reda smo skinuli posljednju 5.tačku  Izmjene i dopune Odluke o radnim tijelima Općinskog vijeća. Nakraju rada sjednice OV  usvojili smo inicijativu da vlade Federacije BiH i Tuzlanskog kantona učine sve štoi je u njihovoj mogućnosti za pomoć radnicima Konjuha koji štrajkuju glađu zbog neuvezivanja radnog staža i time nemogućnosti odlaska u penziju”, istakla je predsjedavajuća OV Živinice Samra Omić-Zoletić.

/Š.G./Živinice.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više