Općinsko vijeće: Vladajuća koalicija odbila održati sjednicu posvećenu radnicima Konjuha

Vladajuća koalicija SDA-SDP u Općinskom vijeću Živinice, odbila je prijedlog da se u dnevni red uvrsti problem nekadašnjih radnika Konjuha, koji devet dana štrajkuju glađu. Sramotan potez onih koje su građani izabrali da vode brigu o lokalnoj zajednici. Ovo je još jedan dokaz o nemilosrđu političara koji su neamrni prema svojim sugrađanima.

Vijećnik LDS Zahid Mušić je predložoio da se u dnevni red uvrsti i problematika štrajka glađu radnika Konjuha, koji su stekli pravo za penzionisanje, o čemu je rekao:

“Imam primjedbu na zakazivanje vanredne sjednice OV pošto nije u skladu sa Poslovnikom o radu OV, jer je poznato da se vanredne sjednice zakazuje na osnovu vanrednog stanja, u slučaju vremenskih nepogoda, zemljotresa, poplava i sl. Kada već nije tako bio sam mišljenja da ipak imamo vanredno stanje zbog štrajka glađu radnika Konjuha koji su stekli pravo na penzionisanje. Već duže vrijeme gladuju, iscrpljeni su i svakim danom životi su im ugroženiji. Naša je obaveza da stanemo iza tih nesretnih ljudi koji su se odlučili na taj posljednji korak, kako bi izborili svoja prava! Pošteno su radili i sada kada treba u penziju našli su se u problemima, te zato tražim da se ovaj slučaj uvrsti u dnevni red”.

Međutim, pošto je dnevni red već usvojen prijedlog nije uvršten, pa je tokom pauze Zahid Muišić prikupio 11 potpisa vijećnika (od 31 ) za zakazivanje nove vanredne sjednice, čime su se stekli uslovi za zakazivanje vanredne sjednice Općinskog vijeća Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više