Aerodrom Tuzla od decembra uvodi dvije nove linije

Od decembra putnici sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, moći će putovati na dvije nove destinacije. U saradnji sa kompanijom WizzAir planirani su letovi za Milan Malpensa od 17.decembra i za Nurnberg od 14. decembra. Ovo će značiti povećanje kapaciteta aerodroma, rast i razvoj kompanije WizzAir, ali i otvaranje našeg kantona, prema zemljama i gradovima Evrope, poručili su sa današnje press konferencije predstavnici aviokompanije i Aerodroma Tuzla, te Vlade Tuzlanskog kantona.

U doba pandemije putnici su pokazali volju za letenjem za cijelu Evropu i mi im se na ovaj način zahvaljujemo. Otvaranjem novih ruta povećavamo kapacitet aerodroma, nastavljamo rast i razvoj, poručio je v.d. direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla Meris Šabanović.

Izgradnjom trećeg gejta na Aerodromu plan je smjestiti još jedan bazni avion ove avio kompanije za što je već obezbijeđeno 500 000 KM.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više