Predstavljamo: Airsoft club Red Point Živinice

Airsoft Club Red Point nalazi se pored regionalnog puta Živinice-Banovići u mjestu Višća, prvo skretanje lijevo poslije betonare “Rizvan”.

Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan Paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike. Igra je realna i nije ograničena na uski dio terena kao Paintball nego se koriste svi pristupačni objekti i priroda, tako da je spektar djelovanja neograničen. Naglasak je na ostvarenju zadataka, to su obično misije diverzantskog tipa, gdje je tim prikriven što je duže moguće i izvršava svoje zadaće a da ga protivnički tim uopšte ne otkrije. U ovakvim misijama dolaze do izražaja znanja i karakteristike poput strpljenja, lukavosti, navigacije u prirodi, prikriveno kretanje i izviđanje, kamufliranje, intuicije…itd. Na kraju scenarij obično završava konačnim obračunom između timova.

 

Rezervacije termina i kontakt informacije možete dobiti na sljedeće brojeve telefona:

061/396-424

Također ih možete pronaći i na  Facebook stranici

Kako izgleda adrenalinski sport pogledajte u galeriji fotografija u nastavku

Pročitajte više
2 Komentara
  1. Adel Fejzić piše

    Top

  2. Posjetitelj piše

    Top

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više