Akcija čišćenja “Svi za čiste Živinice”

Zaključkom Načelnika Samira Kamenjakovića na jučer održanoj sjednici Kolegija Općinskog načelnika pokrenuta je akcija čišćenja i uređenja Općine Živinice pod nazivom “Svi za čiste Živinice”.

Akcija “Svi za čiste Živinice” podrazumijeva da će se na području Općine Živinice 17. i 18. aprila (ponedjeljak i utorak) organizovati akcija čišćenja grada, košenja zelenih površina, pranja ulica i zasađivanja cvijeća. Također, organizovat će se i popravka i farbanje postojećih parkovskih klupa, kao i nabavka novih klupa koje će biti postavljene u parku pored Općine.
Akciju uređenja grada će organizovati Općinske službe u saradnji sa JKP Komunalno, Osnovnim i Srednjim školama na području naše Općine, Crvenim križom, Javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina Živinice, te Sindikat organa uprave Općine Živinice.

U akciji će učestvovati i pripadnici Armije BiH koji su smješteni u krugu kasarne “Dubrave”, a koji će svojim cisternama i drugim raspoloživim ljudskim i materijalnim sredstvima pomoći u akciji čišćenja Općine Živinice.

Svoj poseban doprinos će dati i tri preduzeća koja se bave odvozom otpada JKP – “Komunalno” Živinice, d.o.o. “Akva Invest” i d.o.o. “Rif Post” tako što će se tokom akcije čišćenja uključiti u prevoz prikupljenog smeća.

Pozivaju se svi građani da aktivno učestvuju u akciji “Svi za čiste Živinice” te na taj način daju svoj doprinos zajedničkom čišćenju i uređenju grada. O detaljnom protokolu će svi biti blagovremeno obaviješteni.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više