Akcija pošumljavanja vakufskog zemljišta u Srebreniku

U povodu Svjetskog dana klimatskih promjena koji se obilježava 4. novembra širom svijeta se organiziraju aktivnosti kojima je cilj ukazati na ovu problematiku i simbolički djelovati s ciljem zaustavljanja ovog procesa.

U kontekstu navedenog, a u saradnju s Ekološkim savezom “Eko-zeleni” TK, Sektor za koordinaciju rada s nevladinim organizacijama i mreža mladih Muftijstva tuzlanskog, uz podršku MIZ Tuzla i Srebrenik, te mreže mladih MIZ Srebrenik organizirali su akciju pošumljavanja u džematu Osoje kod Previla.

– Ovo pošumljavanje je respirator za budućnost, jer su šume pročišćivači zraka. Također bih pohvalio angažman aktivista mreže mladih koji su posadili sadnice – izjavio je prof.dr. Muhamed Omerović iz Ekološkog saveza Eko – zeleni Tuzlanskog kantona.

Pored koordinatora Muftijstva tuzlanskog Ahmeda Omerovića, Abdullaha Kape i Emira Brašnjića iz Srebernika u akciji su učestovali tuzlanski imami, džematlije i mjesni mutevelija Alosman Mehmedović.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više