Akcija pošumljavanja vakufskog zemljišta u Srebreniku

U povodu Svjetskog dana klimatskih promjena koji se obilježava 4. novembra širom svijeta se organiziraju aktivnosti kojima je cilj ukazati na ovu problematiku i simbolički djelovati s ciljem zaustavljanja ovog procesa.

U kontekstu navedenog, a u saradnju s Ekološkim savezom “Eko-zeleni” TK, Sektor za koordinaciju rada s nevladinim organizacijama i mreža mladih Muftijstva tuzlanskog, uz podršku MIZ Tuzla i Srebrenik, te mreže mladih MIZ Srebrenik organizirali su akciju pošumljavanja u džematu Osoje kod Previla.

– Ovo pošumljavanje je respirator za budućnost, jer su šume pročišćivači zraka. Također bih pohvalio angažman aktivista mreže mladih koji su posadili sadnice – izjavio je prof.dr. Muhamed Omerović iz Ekološkog saveza Eko – zeleni Tuzlanskog kantona.

Pored koordinatora Muftijstva tuzlanskog Ahmeda Omerovića, Abdullaha Kape i Emira Brašnjića iz Srebernika u akciji su učestovali tuzlanski imami, džematlije i mjesni mutevelija Alosman Mehmedović.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više