Ambasador Nelson: USAID stampa knjigu o Herojima promjena u BiH

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obilježit će svoju izuzetno uspješnu kampanju Heroji BiH objavljivanjem knjige o ovim izuzetnim ljudima, najavio je danas američki ambassador u BiH, Eric Nelson.

U knjizi, koja će biti objavljena početkom 2022. godine, bit će prikazani portreti svih 60 USAID Heroja BiH iz prošle godine. Osim toga, knjiga će sadržavati fotografije rada USAID-a u Bosni i Hercegovini uz predgovor istaknutog bh. autora.

USAID-ovi Heroji BiH je jednogodišnja kampanja koja promovira građane BiH koji su doprinjeli razvoju svojih zajednica, ali I čitave države.. Heroji dolaze iz redova turističkih poduzetnika, prosvjetnih djelatnika, obrtnika, državnih službenika, investitora iz dijaspore, poljoprivrednika i brojnih drugih oblasti. Kampanja je bila dio USAID-ovog obilježavanja 25 godina partnerstva s Bosnom  i Hercegovinom.

“Istinski heroji i heroine dolaze iz redova građana, onih koji se opredjeljuju za zajednicu i državu”, rekao je ambasador Nelson koji je prisustvovao prijemu u čast sudionika kampanje. “Postignuća ovih pojedinaca pokreću BiH prema samopouzdanju, prosperitetu, odgovornijoj u vlasti te poštivanju demokratskih sloboda.”

Sjedinjene Američke Države su, prvenstveno putem USAID-a, osigurale 2 milijarde dolara pomoći za podršku gospodarskom razvoju i društvenom napretku u BiH. USAID je započeo svoj razvojni rad u Bosni i Hercegovini 1996. godine nakon rata. Danas se USAID-ov rad usredotočuje na gospodarski razvoj i jačanje demokracije, borbe protiv korupcije i vladavine prava.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više