Amer Čikarić i Sarah Duman narednog vikenda brane boje BiH na Svjetskom prvenstvu u standardnim plesovima

Narednog vikenda ,tačnije 10. decembra  sportsko-plesni par plesnog studija Sandoval Amer Čikarić i Sarah Duman predstavljat će  klub i Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Standardnim plesovima koje se održava u Sofiji, glavnom gradu Bugarske.
Plasman na Svjetskom prvenstvu ostvarili su tako što su u martu ove godine postali viceprvaci, a pored prilike da brane boje Bosne i Hercegovine, ovaj plesni par ima čak 12 titula državnih prvaka.
Pored ovog plesnog para, u istom gradu će dva sportsko plesna para  Tarik Zilić-Ena Ademović i Tarik Feukić-Danija Sejdin će 11. decembra učestvovati na WDSF International Open Latin takmičenju. Adna Huremović nastupit će na Open Standard Dance turniru.

The post Amer Čikarić i Sarah Duman narednog vikenda brane boje BiH na Svjetskom prvenstvu u standardnim plesovima appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više