Američka vojska dostavila značajnu medicinsku pomoć BiH za borbu protiv koronavirusa

Prvi paketi humanitarne pomoći u vrijeme pandemije koronavirusa iz Sjedinjenih Američkih Država stigli su u Bosnu i Hercegovinu, a građanima naše zemlje će biti na usluzi preko Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH.

Riječ je o paketima pomoći Vlade SAD-a koje su u BiH dostavili američki vojni avioni. U paketima su medicinske potrepštine i druge važne zalihe koje su najpotrebnije našim zdravstvenim vlastima i vojnim snagama.

Informacije o dolasku paketa Ambasada SAD-a u BiH podijelila je putem društvenih mreža.

“Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu. Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga BiH koje će ih rasporediti širom BiH. Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj BiH, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima BiH iskazujemo već više od 25 godina”, ističu iz Ambasade SAD-a u BiH.

Inače, američki državni sekretar obećao je 100 miliona dolara pomoći međunarodnim naporima, kao i 1,25 milijardi dolara koje će State Department i USAID programirati za borbu protiv pandemije na međunarodnom nivou.

Vlada SAD-a i ranije je pomagala građanima BiH, a naročito u vrijeme katastrofalnih poplava.

Pored SAD-a, u borbi protiv koronavirusa našoj zemlji pomoć će pružiti i druge zemlje kao što su Turska i Norveška.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više