Amica Educa Projekat: “Osnaživanje žena za akcije u zajednici“ na području Općine Živinice

Početkom ove godine, Udruženje Amica Educa potpisala je Sporazum o saradnji sa Općinom Živinice na realizaciji projekta „Osnaživanje žena za akcije u zajednici“ koji će se realizirati u periodu 2018. – 2020. godina. Projektom se želi educirati, osnažiti i motivirati žene sa područja Općine Živinice za ostvarivanje njihovih prava u privatnom životu kao i za poboljšanje njihovog ekonomskog i društvenog položaja. Projekat je namjenjen nezaposlenim ženama, starosne dobi od 18 do 55 godina starosti, sa najmanje srednjom stručnom spremom a koje žive na području Općine Živinice.

Nakon uspješno realiziranih prvih 6 mjeseci projekta i održanih radionica na kojima je učestvovalo ukupno 26 žena, Udruženje Amica Educa nastavlja sa organiziranjem i realizacijom novih projektnih aktivnosti u 2018.godini i to:

  • Radionica “Pozitivna disciplina u odgoju djece” koja će se održavati u periodima 22. – 24. oktobar, 12. – 14. novembar i 03. – 05. decembar 2018.g u vremenu od od 11.00 do 14.00 sati;
  • Radionica „Snaga, moć i prava žena“ koja će se održavati u periodima oktobar – 01. novembar i 11. – 13. decembar 2018.g. od vremenu od 11.00 do 13.00 sati;
  • Radionica “Vještine komunikacije i empatije” koja će sa realizacijom započeti u periodu 19. – 21. decembar 2018.godine u vremenu od od 11.00 do 14.00 sati a koja će se nastaviti u 2019.godini u terminima koji budu dogovoreni sa učesnicama.
  • Individualna savjetodavna i psihoterapeutska podrška koja se održava svakog utorka u periodu od 12 do 15 sati.

Radionice i individualno savjetovanje se održavaju u prostorijama Udruženja „Amica Educa“ u ulici Meše Selimovića do broja 19 (iza JU Gimnazija Živinice) Vrijeme održavanja radionica može biti i pomjereno u skladu sa potrebama i u dogovoru sa učesnicama radionica.

Na radionice se mogu prijaviti sve zainteresirane nezaposlene žene, starosti između 18 i 55 godina, sa najmanje srednjom stručnom spremom a koje žive na području Općine Živinice. Učestvovanje na svim edukativnim radionicama i ostalim aktivnostima projekta je besplatno. Za učesnice edukativnih radionica je obezbjeđeno osvježenje i užina u toku pauza te zajednički ručak po završetku zadnjeg dana edukacije.

Napominjemo da će se u toku naredne dvije godine projekta organizirati nove radionice (iz oblasti Poslovnih vještina i Izrade ručnih i domaćih proizvoda) a koje imaju za cilj usvajanje znanja i vještina koje mogu pomoći u povećanju šansi za pronalazak zaposlenja ili iniciranje samozaposlenja, pokretanje vlastitog biznisa i sl. Prioritet za odabir učesnica ovih edukativnih radionica će imati žene koje su prethodno učestvovale na radionicama koje su se održavale u 2018.godini.

Sve zainteresirane žene mogu se informirati i prijaviti u Udruženje Amica Educa putem telefona 035/248-910 i e-maila [email protected] (Kontakt osoba  Tenzila Hujdur). Više informacija o Udruženju Amica Educa na www.amicaeduca.ba ili na facebooku Amica Educa Više informacija o projektu može se naći na facebook grupi – Osnaživanje žena za akcije u zajednici  Općina Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više