Amila Hodžić: Javno pozivam vijećnike SDP-a da preispitaju svoj stav

Stužu prve reakcije nakon besramnog povećanja paušala u Općinskom vijeću Živinice. Amila Hodžić, predsjednica OO SDP-a Živinice i zastupnica u Skupštini TK je prva koja se oglasila od predstavnika političkih stranaka. Njeno saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Najoštrije osuđujem besramnu odluku o povećanju vijećničkih paušala koju su podržala i tri vijećnika iz SDP-a. To kao i sve prethodne Odluke koje se tiču pustošenja budžeta na jedan rasipnički način bez jasne vizije za izgradnjom lokalne zajednice nije politika kakvu zagovara i pravac kojim se kreće Socijaldemokratska partija BiH.
Iskazujem podršku gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću u namjerama da pokrene inicijativu za preispitivanje odluke o povećanju paušala. Javno pozivam tri vijećnika SDP-a da preispitaju svoj ranije donesen stav, za šta nisu imali saglasnost organa OOSDP BiH Živinice, i na eventualnom preispitivanju sporne odluke djeluju u skladu sa principima Socijaldemokratske partije.
Nedopustivo je tako bahato ponašanje u vremenu kada je preko 500.000 stanovnika u Bosni i Hercegovini ispod praga relativnog siromaštva, kada se bilježi sve veći odlazak kompletnih porodica jer ne vide perspektivu u našoj zemlji, sve dublje zavlači ruka u džepove građana koji svojim radom direktno ili indirektno doprinose punjenju budžeta, poslodavaca koji na jedan mađioničarski način uspijevaju da svoja preduzeća održe likvidnim i na vrijeme isplate obaveze prema radnicima i državi koja uvodi sve veće namete.
Podsjećam da je SDP u OV Živinice opozicija i nema saglasnost organa OOSDP BiH Živinice da bude dio vladajuće većine niti da daje podršku za ovakve i slične sramne odluke.

Predsjednica OO SDP BiH Živinice
Amila Hodžić

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više