Amila Hodžić: Javno pozivam vijećnike SDP-a da preispitaju svoj stav

Stužu prve reakcije nakon besramnog povećanja paušala u Općinskom vijeću Živinice. Amila Hodžić, predsjednica OO SDP-a Živinice i zastupnica u Skupštini TK je prva koja se oglasila od predstavnika političkih stranaka. Njeno saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Najoštrije osuđujem besramnu odluku o povećanju vijećničkih paušala koju su podržala i tri vijećnika iz SDP-a. To kao i sve prethodne Odluke koje se tiču pustošenja budžeta na jedan rasipnički način bez jasne vizije za izgradnjom lokalne zajednice nije politika kakvu zagovara i pravac kojim se kreće Socijaldemokratska partija BiH.
Iskazujem podršku gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću u namjerama da pokrene inicijativu za preispitivanje odluke o povećanju paušala. Javno pozivam tri vijećnika SDP-a da preispitaju svoj ranije donesen stav, za šta nisu imali saglasnost organa OOSDP BiH Živinice, i na eventualnom preispitivanju sporne odluke djeluju u skladu sa principima Socijaldemokratske partije.
Nedopustivo je tako bahato ponašanje u vremenu kada je preko 500.000 stanovnika u Bosni i Hercegovini ispod praga relativnog siromaštva, kada se bilježi sve veći odlazak kompletnih porodica jer ne vide perspektivu u našoj zemlji, sve dublje zavlači ruka u džepove građana koji svojim radom direktno ili indirektno doprinose punjenju budžeta, poslodavaca koji na jedan mađioničarski način uspijevaju da svoja preduzeća održe likvidnim i na vrijeme isplate obaveze prema radnicima i državi koja uvodi sve veće namete.
Podsjećam da je SDP u OV Živinice opozicija i nema saglasnost organa OOSDP BiH Živinice da bude dio vladajuće većine niti da daje podršku za ovakve i slične sramne odluke.

Predsjednica OO SDP BiH Živinice
Amila Hodžić

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više