Boračko udruženje: “DEMOKRATIJA NA PDA NAČIN” !

U cjelosti prenosimo tekst Boračkog udruženja: “OTPOR 1991-1995” ŽIVINICE.

“Dana 08.05.2018.godine u prostorijama BKC Živinice održana je javna tribina stranke zvana  PDA -Pokret demokratske akcije, koja su  nedavno osnovali smijenjeni i iz članstva isključeni funkcioneri i članovi SDA Tuzlanskog kantona. Ništa u tome nije sporno osim činjenice koju želimo da javno podijelimo sa obespravljenim građanima i pripadnicima boračke populacije Živinica i Tk-a.

Vjerovali ili ne na toj tribini suprotno osnovnim načelima i principima demokratije nije bilo dozvoljeno nikome da nešto pita, predloži ili sugeriše. Da je ovo istina govori činjenica da je Predsjednik  boračkog udruženja “OTPOR 1991-1995″ Živinice kao pozvano lice na ovaj skup prije održavanja ove tribine molio organizatore tribine da na istoj ukratko pita neke stvari u smislu šta ova nova partija želi i planira učiniti u oblasti boračko-invalidske zaštite i rješavanja piotanja velikog broja nezaposlenih i nezbrinutih boraca ? Na to pitanje (molbu) je dobio drzak i prijeteći odgovor, da tribina nije organizovana sa ciljem otvaranja pitanja i problema prisutnih i drugih, već isključivo sa sa ciljem promocije stranke i njenog vrhovnog i općinskog rukovodstva.

Posebno zabrinjavajuća je činjenica da je rečeno odnosno zaprijećeno da će svako onaj ko se drzne da bilo šta i pokuša pitati ili progovoriti biti fizički odstranjen, jer je skup po riječima kontaktiranih organizatora obezbjeđem sa velikimk brojem kako pripadnika MUP-a TK tako i pripadnika raznih dobro plaćenih zaštitatrskih agencija.

Nakon svega ovoga moramo se javno pitati jelo ovo demokratija tzv.demokratskih stranaka, i jesmo li zaista na stupnju demokratije u kojoj nije dozvoljeno progovoriti o osnovnim građanskim, boračkim i drugim pravima, kao što su pravo na život, ravnopravno zapošpljavanje i rad i život od rada, te pitanjima ravnopravnosti građana pred Ustavom i zakonima BiH za koju smo se borili, ginuli te dali živote i dijelove svoga tijela sa posledicama i traumama koje ćemo nositi do kraja naših života.

I na kraju poručujemo neka je na čast svima onima koji promovišu demokratiju na način da istu guše na svakom koraku i na najgrublji mogući način!” –  Boračko udruženje: “OTPOR 1991-1995” ŽIVINICE

PDA