Direktor RMU Banovići: Elzina Pirić prima plaću od 2.700 KM iako duže od godinu dana ne dolazi na posao

Fadil Kudumović, direktor RMU Banovići u saopćenju za javnost naveo je da Elzina Pirić, uposlenica tog Rudnika i zastupnica PDA u Parlamentu FBiH šiti neistine o firmi iz koje redovno prima plaću od 2.700 KM, aiko je duže od godinu na fiktivnom bolovanju.

Kako navodi Kudumović, nakon niza istupa i dezinformacija koje federalna zastupnica Elzina Pirić iznosi u javnost u Parlamentu Federacije BiH i u medijima o RMU Banovići, a kojima svjesno nanosi štetu Rudniku, Općini ali i stanovnicima Banovića, smatra za shodno da se oglasim saopćenjem i demantujem dezinformacije kojima dotična kupi jeftine političke poene i kojima obmanjuje javnost.

Nakon niza istupa i dezinformacija koje federalna zastupnica Elzina Pirić iznosi u javnost u Parlamentu Federacije BiH i u medijima o RMU “Banovići”, a kojima svjesno nanosi štetu Rudniku, Općini ali i stanovnicima Banovića, smatram za shodno da se oglasim saopštenjem za javnost i demantujem dezinformacije kojima dotična kupi jeftine političke poene i kojima obmanjuje javnost.

“Tačno je da je poslanica Pirić koja je uposlenica “RMU” Banovići pozvana na disciplinsku komisiju zbog širenja laži o RMU “Banovići” u Parlamentu FBiH, laži da je zataškivan požar u podzemnoj eksploataciji RMU “Banovići”, laži da relevantne institucije nisu obaviještene o tome i laži da je uništena oprema u vrijednosti nekoliko desetina miliona KM. Ne sumnjam da bi poslanica Pirić i njeni nalogodavci voljeli da je to tako, jer su upravo oni doveli Rudnik u milionske dugove, netransparetnim trošenjem novca i drugih materijalnih dobara, zbog čega su i federalni revizori negativno ocijenili izvještaje Rudnika za period dok su kadrovi kojima je ona rukovodila bili na čelu Rudnika. Zna to i gospođica Pirić, a znaju i građani Banovića koji su prepoznali pogrešne politike, te kaznili i nju i njene nalogodavce na prethodnim lokalnim izborima.
Sve nadležne institucije o navedenom požaru su obaviještene isti dan, što je poslije i potvrđeno u inspekcijskom nalazu federalnog inspektora. Zbog ovakvih i sličnih laži na kojima temeljite vašu politiku dužni ste građanima Banovića, ali i Bosne i Hercegovine izvinjenje.

Također pozivam je da izađe na govornicu u Parlamentu FBiH i upozna bh. javnost o pravim razlozima njenog pozivanja na disciplinsku komisiju. Pozivam je i da postavi pitanje za govornicom da li je etično (ukoliko Vam je nepoznat pojam rado ću Vam ga prevesti), da li je ljudski i da li je solidarno da budete godinu na bolovanju (od 20.05.2020 g.) i da uredno primate platu i lagodno živite na račun Rudnika i rudara za koje se borite lažima i dezinformacijama. Također, da li je moguće da ste na bolovanju duže od 365 dana a da redovno prisustvujete sjednicama Parlamenta FBiH, da vas vaši sugrađani svakodnevno sreću na ulici dok ste na fiktivnom bolovanju, da li se osjećate neugodno kada odete do bankomata da podignete platu iz RMU koju niste zaradili a koju primate nauštrb rudara o kojima bez imalo srama lažete i obmanjujete javnost. Objasnite javnosti, građanima Banovića i rudarima kako je nakon Vašeg dolaska na rukovodeću poziciju u Unutrašnjoj zaštitarskoj službi u RMU Banovići koeficijent rukovodioca ekspresno povećan sa 2,1 na 3,75 i vaša plata sa 900 KM na 2.700 KM koju i danas redovno primate iako već duže od godinu dana ne dolazite na posao. Ako volite Rudnik, rudare i Banoviće pozivam vas da prestanete obmanjivati javnost i iznositi dezinformacije, da profesionalizirate vaš mandat u Parlamentu FBiH, da učinite uslugu svima nama u Banovićima i da konačno u Sarajevu zasija sunce. Prije svega Vas pozivam da ukoliko imate imalo ljudskosti u sebi, da zatvorite vaše fiktivno bolovanje, da počnete dolaziti na posao i za početak da počnete zarađivati Vašu platu, a ne živjeti kao prethodnu godinu na račun Rudnika i rudara”, – navodi se u saopćenju Fadila Kudumovića, v. d. generalni direktor RMU Banovići.
Preuzeto:Tuzlanski.ba

banovicielzinaplatarmuTK