Dragan Marinković Maca premijerno 19. aprila u BKC-u u Živinicama

Poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca, nakon brojnih rasprodanih sala te nakon tri godine se vraća ponovo u Živinice sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“. Predstava će biti premijerno biti odigrana na sceni BKC-a Živinice, 19 aprila sa početkom u 20:00 sati.

U predstavi “Sunce tuđeg neba” Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 10 KM, dok je cijena na dan predstave 12 KM. Karte se mogu nabaviti od 8. aprila u BKC-u Živinice i u caffe baru Živinajs.

BKC Živinice