Gračanica: Prijatelja ubio sačmaricom dok je sjedio u automobilu

Dvadesetčetverogodišnji Sedin Mušić iz Zelenike kod Živinica ubijen je sinoć oko 21 sat u mjestu Gračanica kod Živinica, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Za ubistvo, kako navode u Tužilaštvu, osumnjičen je 26-godišnji Omer Fatić, koji je odmah nakon ubistva uhapšen.

– Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo. Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog. Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog, koji je sjedio u automobili, ispalio dva hica u gornji dio tijela – kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice. U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva.

– Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, bit će izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti u vezi s ubistvom – dodao je Arnautović.

gračanicaUbistvo