Gradonačelnik upriličio prijem za rukometnog reprezentativca Gafara Hadžiomerovića

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je u svom kabinetu upriličio prijem za člana naše rukometne reprezentacije Gafara Hadžiomerovića.

Hadžiomerović je dijete rukometnog kluba Konjuh Živinice, gdje je i započeo karijeru. Nakon nekoliko uspješnih sezona provedenih u RK Konjuh, Hadžiomerović je nastavio karijeru u Mađarskoj, gdje je šest godina sa velikim uspjehom branio boje RK Csurgoi. Sa mađarskim klubom je redovno igrao evropska takmičenja i isticao se vrhunskim partijama.

Gafar Hadžiomerović je i član rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom se plasirao na Europsko prvenstvo.

Sjajni pivot Hadžiomerović će od naredne sezone nositi dres šampiona Izraela ekipe Maccabi Rishon LeZion gdje ga očekuje veliki izazov i novo iskustvo. Prema njegovim riječima u Izrael bi trebao otputovati početkom narednog mjeseca.

Naš rukometaš uvijek je sa ponosom isticao da dolazi iz Živinica i da je rukometni klub Konjuh najzaslužniji sa sportske uspjehe u njegovoj karijeri.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je da su Živinice Grad sporta i da je Hadžiomerović dokaz uspješnog sportiste koji potvrđuje da se uz predan rad mogu postići vrhunski rezultati i da on treba da bude neko na koga će se ugledati mladi i budući sportisti našeg Grada.

Gradonačelnik Kamenjaković mu je ovom prilikom čestitao na potignutim rezultatima i poželio puno sreće u novom klubu.

reprezentacijaRukomet