ISTINA O KREDITU ZA KOMUNALNO ŽIVINICE I O NAČELNIKU SAMIRU KAMENJAKOVIĆU.

Nakon objave clanka o akciji cišcenja grada i opštine Živinice te mnogih negativnih komentara sugradana, ekipa Zivinice-carsija je u petak 14.04.2017. najavila posjetu nacelniku Samiru Kamenjakovicu i bez ikakvih problema dogovoren je sastanak u 15:30h istog dana. Cilj sastanka je bio da građani konacno dobiju prave odgovore u vezi 400 000 KM za Komunalno Živinice, povecanju paušala vijecnika, akciji ciscenja grada i još nekih pitanja vezanih za buducnost svih nas.

Ugovaranje sastanka sa nacelnikom nikada nije bilo lakše (da ne grijesimo dusu i nacelnik Aljic je takoder bio dostupan gradanima  i hvala mu za to).

Evo kakve smo odgovore dobili:

Afera Komunalno Živinice, 400 000 KM…

Naši poštovani vijecnici (KOJE STE VI GRAÐANI OPŠTINE ŽIVINICE IZABRALI) su na jednom opštinskom vijecu nakon odlaska Gospodina Samira Kamenjakovica na drugi sastanak kojem je morao prisustvovati, pokrenuli i stavili tacku (KREDIT OD 400 000 KM ZA KOMUNALNO ŽIVINICE) pod tekuce pitanje, nije uopšte bila pod TACKOM DNEVNOG REDA. Šesnaest (16) GRADSKIH VIJECNIKA JE REKLO DA i tacka pod tekucim pitanjem prolazi. Sada da razjasnimo neke stvari: Naš nacelnik Gospodin Samir Kamenjakovic je bio na drugom sastanku kada su naši stavili i izglasali kredit za Komunalno Živinice.Kada je saznao za to bio je zapanjen vjerovatno kao i svi mi. Nacelnikov zadatak je nakon glasanja vijecnika da potpiše mjenicu i da kredit od 400 000 KM za KOMUNALNO ŽIVINICE prode dalje. Gospodin Samir Kamenjakovic koji je u nekoliko navrata i dokazao da je GOSPODIN coj’k, nije potpisao mjenicu nego je upoznao pravobranilca Opštine Živinice o svemu. Pravobranilac ce ispitati i dati svoje mišljenje da li je kredit od 400 000 km za KOMUNALNO ispravan i uopšte u interesu gradana opštine. Da, da… To se prije nikad nije dogodilo…

A sada idemo dalje…

Za one koji ne znaju, nacelnik je jedno a opštinsko vijece je drugo.

Gospodin Samir Kamenjakovic nema NIKAKVE VEZE sa opštinskim vijećem.

Vjerovatno na slican nacin su ¨NAŠA GOSPODA¨ iz opštinskog vijeca digli sebi i paušale!!!

Samo šesnaest (16) njih koji su REKLI DA kreditu od 400 000 KM za Komunalno Živinice.
Ciljevi nekih vijećnika nisu u interesu građana što je rekao i Gospodin Mehmed Alispahić koji je 14.04.2017. dao otkaz jer nije mogao da izdrži način rada našeg vijeća. (PROČITAJTE ČLANAK O MEHMEDU ALISPAHIĆU OVDJE: Mehmed Alispahic podnio ostavku na duznost vijecnika)Ciljevi i planovi načelnika za buducnost opštine Živinice su u interesu stanovnika opštine što namjerava i dokazati.Njegov put ce biti trnovit. ZATO MOLIMO SVE STANOVNIKE OPŠTINE DA PODRŽE NACELNIKA U NJEGOVIM IDEJAMA I BORBI PROTIV OPSTRUIRANJA RADA NACELNIKA I NJEGOVIH ISTOMIŠLJENIKA.
PODRŽITE ¨AKCIJU CIŠCENJA GRADA I OPŠTINE OD SMECA¨ !

¨AKCIJA CIŠCENJA GRADA I OPŠTINE OD SMECA¨ pocinje u Ponedeljak, 17.04.2017. u 09:30h kod Gradske Opštine.

Podršku cišcenja opštine nacelnik je dobio od: Crvenog Križa Živinice, Tima Mladih CK, ucenika i uposlenika svih škola opštine, Armije Bosne i Hercegovine, svih uposlenika opštine i još nekoliko institucija, Udruženja klub Muzicara ¨AKORD¨. portala Provod.ba, Balkan.ba i naravno Živinice-caršija portala. Nadamo se da cete i Vi doci u što vecem broju, da pokažemo svima snagu JEDINSTVA i da svi zajedno izgradimo bolju budućnost.

ZAJEDNO ZA SVOJU DJECU!!!

Uskoro cemo objaviti intervju sa Gospodinom Samirom Kamenjakovicem.

Hvala