Izabrano novo rukovodstvo mladih Crvenog križa grada Živinice

U subotu 12.10.2019. godine u sali gradskog vijeća održana je konferencija mladih Crvenog križa Grada Živinice kojom je predsjedavao Adnan Andelić.

Nakon četverogodišnjeg mandata prethodnog predsjednika mladih Abdurahmana Aljića i ranijeg rukovodstva koje je bilježilo značajne rezultate izabrano je novo rukovodstvo mladih Crvenog križa grada Živinice.

Za novog predsjednika mladih izabran je Semir Muhić, a za dopredsjednice izabrane su Almedina Aljić i Adelisa Halilović, istaknuti i dugogodišnji članovi Crvenog križa.

Za zastupnike u Crvenom križu Tuzlanskog kantona izabrani su Semir Muhić i Abdurahman Aljić, za zastupnika u Crvenom križu FBiH također je izabran Abdurahman Aljić.

Pored velikog broja gostiju, na konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Samir Kamenjaković koji je novom rukovodstvu poželio mnogo sreće, te istakao kako je rad mladih Crvenog križa prepoznat na svim događajima u Gradu Živinice.

Sekretar Crvenog križa grada Živinice se zahvalio prethodnom predsjedniku na predanom radu i na uspješnom mandatu, a novom predsjedniku je poželio još više uspjeha i još više realizovanih aktivnosti.

Pored konferencije mladi su upriličili i svečano otvaranje kancelarije za mlade koju su otvorili prethodni i sadašnji predsjednik.

Kancelarija je renovirana u cjelosti i namjenjena je mladima kako bi imali ugodniji i korisniji boravak u Crvenom križu. Gradu je poklonjen i grafit koji je posvećrn Crvenom križu koji je izrađen na zgradi JU BKC Živinice. (Tim za medije CK Živinice)

CK Živinicecrveni križ