Ko vlada iz sjene SDP-om u Živinicama: Muratovićeve pristalice u “dolini jelena”

 Da li se SDP-om Živinica upravlja iz vučije jazbine (uzgajalište jelena) ili sjedišta stranke?

Poslije mreže opet mreža, ali ovaj put kroz paralelni sistem SDP-a Živinica. Kako nezvanično saznajemo danas, 27. 4. 2018. u 17,00 sati u “dolini jelena”, kako Živiničani zovu grandiozno i prisvojeno imanje bivšeg načelnika Hasana Muratovića, okupljaju se članovi dijela ovdašnje OOSDP-a pod sloganom – za jači SDP Živinica!

Po svemu sudeći slogan bi mogao i da glasi – za jačeg Muratovića, jer su, nakon priloga u emisiji Mreža FTV-a, uslijedile brojne reakcije javnosti. Nameće se zaključak da bivši načelnik Živinica aktivno radi na formiranju paralenih institucija SDP-a u Živinicama.

Koji su stvarni motivi Muratovića i njegovih sljedbenika? Još jedan njegov mandat u Federalnom parlamentu i osiguravanje imuniteta kao garanciju od vjerovatnog procesuiranja za uzurpirano zemljište i druge zloupotrebe, ili jači SDP? Prije će biti ovo prvo.

Kakvu politiku vode aktuelni načelnik Samir Kamenjaković i predsjednica SDP-a Amila Hodžić i kakva je njihova uloga u tome? Poslije tuzlanskog razdora u SDP-u, izgleda da je na pomolu i živinički sukob “moćnika” ove stranke? (Izvor Faktor.ba)

hasan muratovicsdp