Malonogometna ekipa omladine iz Živinica osvojila turnir “1. Mart”

Danas, 11.03.2018.godine, u organizaciji Muftiluka tuzlanskog, u sportskoj dvorani Behram-begove medrese u Tuzli, održan je turnir ” 1. Mart” u malom nogometu i stonom tenisu za mlade, u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učešće su na turniru uzele ekipe iz 21 medžlisa sa područja Muftiluka tuzlanskog i Podrinja. Omladina MIZ-a Živinice, na čelu sa predsjednikom Murisom Šljivićem, je imala svoje prestavnike u obje discipline.

U disciplini stoni tenis, naš takmičar je nakon dva uspješno odigrana kola, nesretno poražen u polufinalom meču, te je zauzeo visoko treće mjesto.

Malonogometna ekipa omladine iz Živinica je osvojila ovaj turnir i zauzela pobjedničko postolje, porazivši redom izuzetno kvalitetne timove: Bratunac, Srebrenicu, Brčko i u finalnom meču Gračanicu.

Upućujemo najiskrenije čestitke našim omladincima koji su naš medžlis učinili ponosnim, s nadom i vjerom da će tako nastaviti raditi i u budućnosti.

Koristimo priliku da se zahvalimo organizatoru na dočeku, ljubaznosti, druženju i vrhunskoj organizaciji, a posebno glavnom imamu MIZ- a Živinice Sedin ef. Kariću i predsjedniku MIZ-a Živinice Fehimu Šljiviću na neizmjernoj podršci koju redovno pružaju našoj omladini. /Press Udruženje mladih MIZ-a Živinice/

turnir