Mehmed Alispahić: SBB će biti odlučujući faktor, jer odlika naše politike je odgovornost!

Na ovogodišnjim lokalnim izborima Savez za bolju budućnost OO Živinice izlazi s velikim ambicijama i jasnim ciljevima koje žele ostvariti u četverogodišnjem mandatu.

S razlogom,  jer SBB u Živinicama duguje veliku zahvalnost građanima za podrušku politici koju su provodili tri vijećnika Mehmed Alispahić, Faruz Tulumović i Nusret Šabanović.

-Mi ne smijemo iznevjeriti naš zajednički cilj. A taj cilj je toliko jasan i toliko očit da ga je nemoguće  ne vidjeti i ne čuti. A to je bolji život naše djece, naših penzionera i bolji život za sve nas-kaže Mehmed Alispahić, predsjednik OO SBB Živinice i nosilac liste za Općinsko vijeće, naglasivši da će se povjerenje građana i glas građana čuti u OV i da će SBB biti odlučujući faktor.

Od prošlih izbora za Općinsko vijeće, kad je SBB dobio veliku podršku, vijećnici ove stranke  bili prepoznatljivi po svom djelovanju.

????????????????????????????????????

-Prvi smo dizali glas i svi do jednog ustajali protiv odluke o povećanju sramno previsokih paušala koje imaju vijećnici u Općinskom vijeću Živinice. Uvijek smo izlazili za govornicu kad je vladajuća koalicija povećavala dažbine za naše građane i poduzetnike i dizala svoj glas protiv povećanja taksi i drugih naknada. Više puta smo tražili ravnomijernije ulaganje u sve dijelove naše općine i tražili izvještaje o tome koliko je uloženo u koju mjesnu zajednicu. Tražili smo ukidanje nepotrebnih komisija Općinskog vijeća koje služe samo za nagrađivanje stranačkih poslušnika. Tražili smo preusmjeravanje tih sredstava u sport i kulturu. Kritikovali smo stranačka zapošljavanja podobnih kadrova u općinska preduzeća koja su zbog tih nesposobnih ljudi opljačkana i dovedena u propast-kazao je Alispahić.SBB radi za opći interes i interes nadolazećih generacija. Ova stranka želi osnažiti lokalnu zajednicu- ekonomski i socijalno.

-Svi trebamo učestvovati  u rastućem napretku i poboljšati uslove života, obezbijediti sigurnost ljudima i smanjiti nezaposlenost. Želimo olakšati razvoj privatnog i privrednog sektora, dovesti investitore i izgraditi bolji ambijent života za građane Živinica. Odlika naše politike je uvijek bila odgovornost-kazao je Alispahić nosilac liste za OV Živinice.