Mirnes Vejzović sportista godine, pehari i diplome najuspješnijim

Večeras je u Gradskoj dvorani održana ceremonija proglašenja najboljih sportista općine Živinice. Organizacioni odbor je vrijedno radio pa smo tako dobili one najzaslužnije za veoma dobre uspjehe ekipa ili pojedinaca, tako da su priznanja stigla u prave ruke. Najboljim sportistima večeras su dodjeljeni pehari i diplome za postignute uspjehe.

Priznanje za najuspješnijeg sportistu općine Živinice za 2016.godinu pripalo je Mirnesu Vejzoviću iz ekipe Kluba Borilačkih vještina “Flek Tom Cat” Živinice. Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji je šahistkinja Nadina Mahmutbegović, a u muškoj konkurenciji Ermin Sinanović.

Zanajuspješniju juniorku proglašena je Vildana Hodžić, a za juniora Kemal Hamzić.Najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji ŽFK Fortuna, a u muskoj konkurenciji to je Omladinski šahovski klub Živinice. Najuspješnija kadetkinja za 2016.godinu je Amina Smajić, a najuspješniji kadet je Muharem Mahmutbegović.

Larisa Zenunović je proglasena za najuspješniju pionirku, a najuspješniji pionir postao je Azur Kamberović.

Priznanje najuspješniji sportista godine u kategoriji osoba sa invaliditetom u ženskoj konkurenciji je Ajiša Gogić, a u muškoj konkurenciji Jasmin Jašarević.Najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji u minuoj godini je Streljački sportski kolub Konjuh,a u
muškoj konkurenciji Odbojkaški klub invalida Živinice.

Pehari za najbolje sportiste osnovnih i srednjih skola uručeni su kako slijedi: najuspješniji sportista – učenik u ženskoj konkurenciji – školski sport (osnovne škole) Ajla Kadirić, a najuspješniji sportista – učenik u muškoj konkurenciji – školski sport (osnovne škole)Vesid Ibrić.

Za najuspješniji sportista – učenik u ženskoj konkuernciji – školski sport (srednje škole) za pobjednicu je eproglašena Nedima Kamberović,
a najuspješniji sportista – učenik u muškoj konkurenciji – školski sport (srednje škole) je Namik Ibrahimbegović.

Plaketa za najuspješnijeg trenera dodjeljena je Mirnesu Aličiću iz ŽRK Fortuna, za sportskog radnika godine proglašen su Ramiz Aljić i Sulejman Čerkezović.

fortunaMirnes Vejzovicsportist godine