Načelnik u posjeti MZ Suha: Počinje realizacija novih projekata

Realizovani projekti, te početak realizacije novih predstavljaju pozitivan razlog povodom kojeg je Načelnik Samir Kamenjaković posjetio Mjesnu zajednicu Suha.

Naime, nedavno je završena restauracija podnih obloga u učionicama područne Osnovne škole u ovoj mjesnoj zajednici. Putem projekat restauracije u vrijednosti od 5.000,00 KM, koji je finansiran iz Budžeta Općine Živinice za 2019. godinu, tri učionice su dobile nove keramičke podne obloge. Dakle, postavljeno je 180 kvadrata novih keramičkih podnih obloga.

U narednom periodu počet će se sa realizacijom projekta “Demontaža, izrada i ugradnja stolarije sa finom obradom u Domu kulture Mjesne zajednice Suha”.
Novčana sredstva potrebna za realizaciju navedenog projekta su, također, izdvojena iz Budžeta Općine Živinice, a vrijednost projekta je 4.500,00 KM.

Dva, za društvo, veoma bitna objekta se zahvaljujući ovim projektima dovode u stanje u kojem će mještani Mjesne zajednice Suhe moći da uživaju kvalitetnije usluge. Kroz ovakve i slične projekte, koji se realizuju na području Općine Živinice, obezbjeđuju se adekvatni uslovi za rad, kako učenicima, tako i nastavnicima, a koji su neophodni kako bi postignuti rezultati bili što uspješniji.