OO SDA Živinice: Aktuelna politička situacija u Živinicama

Povodom najnovijih dešavanja na političkoj sceni Tuzlanskog kantona, danas je OO SDA Živinice organizovao pres konferenciju, a potom i sjednicu Općinskog odbora SDA u proširenom sastavu. Na sjednici je predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović podnio Informaciju o aktuelnoj političkoj situaciji, te o izboru predsjednika u mjesnima zajednicama.

Dešavanja nakon smjene Mirsada Kukića sa pozicije predsjednika SDA TK, te potom i subotnja smjena Vlade TK, postali su top tema na političkoj sceni, a ujedno to je bila  glavna tema večerašnje sjednce ove političke partije, o čemu je Tulumović,između ostalog, rekao:

“Ovo je bio veliki preokret u SDA, koji će sigurno ostaviti traga na narednim opštim oktobarskim izborima.Za nas je važno reći da su”pale maske”i da mi u Živinicama više ne možemo govoriti da nam neko ima iznad glave, jer je sada sve u našim rukama.Sada je jasno da je formirana privatna Vlada TK Mirsada Kukića, čiji su taoci Živinice bile posljednjih 25 godina i to više neće biti tako. Nekih negativnih implikacija u našoj partijskoj organizaciji neće biti, osim isključenja iz SDA Narcise Šiljegović (poslanik u Skupštini TK), koja je glasanjem za smjenu Vlade TK premijera Bege Gutića, sama sebe isključila.Prekršila je Statut SDA i više nije član naše političke partije”, rekao je predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović.

Podsjećamo da se SDA u potpunosti ograđuje od novoformirane privatne interesne koalicije u Skupštini Tuzlanskog kantona i nove vlade Tuzlanskog kantona koju je ova koalicija imenovala.SDA je opredijeljena da stane ukraj nedemokratskom djelovanju i samovolji pojedinaca u svojim redovima. Bez obzira na sve moguće posljedice po njenu poziciju u vlasti, SDA će iz svojih redova odlučno ukloniti sve one pojedince koji djeluju suprotno njenim temeljnim idejama i principima-istaknuto je na sjednici OO SDA Živinice u proširenom sastavu.

U narednom periodu pred OO SDA Živinice su aktivnosti prema ranije donijetim planskim zadacima, a prije svega tu je skoro vođenje aktivnosti na izboru predsjednika mjesnih zajednica, u skladu s najnovijom Odlukom Općinskog vijeća Živinice. /Š.G./ Zivinice.ba

oo sdaSDA