Općina Živinice: Socijalno ugroženim braniteljima pomoć za rješavanje stambenih potreba

Obavještavaju se pripadnici boračkih populacija koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Živinice da je nadležna općinska služba za boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe objavila oglas za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratnih bespovratnih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branitelja i članova njihove porodice na području Tuzlanskog kantona za 2016. godinu.

Iznos jednokratne pomoći koji se može odobriti, u direktnoj je vezi sa nalazom i mišljenjem lica
gradevinske struke i odobrava se maximalno do 5.000,00 KM.

 

Zahtjev za dodjelu jednokratnih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugoženih branitelja i članova njihove prodice za 2016. Godinu, po ovom oglasu, podnosi se općinskoj službi nadležnoj za boračko invalidsku zaštitu, od 04.04.2016. najkasnije do 19.04.2016. godine.

Oglas u cjelosti, pravilnik i obrazac zahtjeva mogu se preuzeti u šalter sali Općine Živinice, a možete ih preuzeti na sljedećem linku:
http://www.opcinazivinice.org/novi/konkursi/697-objavljen-oglas-za-dodjelu-pomoci-za-rjesavanje-stambenih-potreba-socijalno-ugrozenih-branitelja-za-2016-godinu

Sve dodatne informacije zainteresovani aplikanti mogu dobiti u nadležnoj općinskoj službi na broj tel: 035/743-319 i šalter sali Općine Živinice.

OpćinaPomoć