Počeli radovi na raskrsnici kod Prve Osnovne škole

Rekonstrukcijom raskrsnice u Ciljugama uveliko su prošireni pojedini dijelova prilaznih puteva, kao i dijela magistrale.

Završetkom radova znatno je poboljšana sigurnost saobraćaja u ovom dijelu grada, gdje je često dolazilo do saobraćajnih udesa.

Još jedna od prioriteta rekonstrukcije raskrsnice u općini Živinice je u blizini u Prve osnovne škole, kojom savakodnevno saobraćaja veliki broj vozila .

Posebna važnost u rekonstrukciji ove raskrnice je činjenica da veliki broj učenika prolazi navedenom dionicom puta obzirom da pohađaju nastavu u pomenutoj osnovnoj školi.

U svom planu radu za tekuću godinu Kantonalna direkcija cesta TK uvrstila je ovaj projekat, a isti je našao svoje mjesto u Planu radu za 2016 načelnika Općine Živinice.

Vrijednost projekta je oko 350 hiljada KM.

Projekat sufinansira većim dijelom Kantonalna direkcija cesta a općina Živinice sa 50 hiljada KM.

Prema riječima načelnika Aljica po završetku radova, Živinice bi trebale dobiti novu modernu raskrsnicu ,a u budućnosti bi trebala biti urađena i svjetlosna signalizacija.

Radovi koji su započeti danas na ovoj raskrsnici trebali bi biti završeni za nekih više od mesec dana.

Obzirom da se radi o veoma frekventnoj raskrsnici, a radovi će iz dana u dan biti sve veći, ovim putem apeluje se na vozače da koriste druge alternativne pravce kako se ne bi stvarale velike gužve , a kako navodi načelnik u što skorije vrijeme biće napravljen i Plan saobraćanja vozila sa PS Živinice o čemu će javnost blagovremeno biti obavještena

izgradnjaPrva osnovnaRadoviRaskrsnica