Priča o čovjeku koji nikada nije otišao iz rodnih Živinica u Tuzlu sve dok…

Alma. P iz Tuzle i nedavno se vraćala iz Njemačke u Tuzlu autobusom i kaže da se tokom tog putovanja zbio jedan vrlo interesantan događaj… 

Naime, među ostalim putnicima u autobusu bio je i jedan vrlo zanimljiv i pričljiv čovjek, koji je zadobio pažnju ostalih putnika. Ipak…

– Toliko je u životu malo prošao da nas je šokiralo kada je rekao da iz rodnih Živinica do nedaleke Tuzle nikad nije došao dok nije dobio priliku da radi u Austriji. Ispričao je kako mu je ruta bila kuća – pijaca sve dok se kao kuhar nije zaposlio u Beču – navodi Alma.

– Tokom rutinske policijske kontrole blizu granice sa Slovenijom desio se neki problem jer se on nije valjda odjavio na birou za zapošljavanje prije nego što je otišao raditi u Austriji. Naravno graničari su mu govorili kako će mu napisati kaznu. Tu počinje njegova životna borba i drama koja je neke od nas dovela do samih suza – prisjetila se Alma.

– Nemojte molim vas, ja tamo crkavam, radim. Porodicu jedva i viđam. Sve za platu od 700 eura jer u Živinicama nema posla. Poželio sam svoje curice i jedva čekam da ih vidim. Kupio sam im tri čokolade jedino mi to možete uzeti a tad ja njima neću imati šta da dam – kukao je i zapomagao čovjek koji otprilike ima pedesetak godina.

Na kraju su se službenici odobrovoljili i pustili ga da nastavi svoj put.

(Doznajmo.com)