Psi lutalice opet napadaju

Da su ulice u Živinicama veoma opasne, uvjerio se autor ovih redova kada ga je ogromni ker šarplaninac napao kod Adenovog marketa.

“Zahvaljući mojoj prisebnosti i pomoći jednog mladića nije, došlo do većih povreda.
Istovremeno kada je ovaj ogormni ker režući pošao prema meni, veći broj drugih kerova lutalica krenulo na mene iza leđa. Samo sreća je ta koja me je spasila od ovih nemani.
Sve se ovo desilo 15.10.2016. godine između 10,30 i 11,00 sati. Istog dana nazvao sam veterinarsku stanicu u Živinicama i interesovao se da li su ovog kera uhvatili i zatvorili.
Dobio sam informaciju da je ekipa iz veterinarske stanice Živinice izašla na mjesto gdje me je napao ker ali im je pobjegao. Takođe, osoba iz veterinarske stanice koja mi je dala ovu informaciju rekla je, da je grupa građana koja se zatekla na parkingu Adenovog marketa, reagovala na akciju ekipe, da progone nedužnog kera koji nije nikog napao. Svašta.
Umjesto da se svi založimo za rješavanje problema kerova lutalica na ulicama Živinica, mi, eto, solidarišemo se sa veoma agresivnim kerom, koji i dalje luta ulicama Živinica. I ne samo to, taj ker koji me je napao, nije došao sa Marsa. Neki neodgovorni vlasnik ga se, jednostavno riješio, tako što ga je pustio na ulicu.”

Naša redakcija je prije par dana dobila poruke od dvije majke čija su djeca napadnuta od pasa lutalica.

Poruka sugrađanke čije su dijete napali psi lutalice na putu prema školi

 

napadpsi lutalice