SDA: Niškić mora objasniti zašto je SDP prao novac preko sumnjivih firmi iz Širokog Brijega

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je spreman da svima drži moralne lekcije, mora javnosti objasniti sve detalje i razloge zbog kojih su on i njegovi najbliži saradnici flagrantno prekršili Zakon o finansiranju političkih partija, saopćeno je iz SDA.

– Služba za reviziju Centralne izborne komisije BiH je utvrdila da je SDP BiH prekršio zakon angažujući firmu za iznajmljivanje dizalica „Promotiv“ iz Širokog Brijega, za potrebe savjetovanja i medijske promocije?!

Da stvar bude još sumnjivija, navodni dug SDP-a prema preduzeću iz Širokog Brijega otkupila je firma iz Hrvatske „Analytics Expert“, koja je pod temeljitom istragom hrvatskih policijskih i pravosudnih insitucija zbog pranja novca! – navode iz SDA.

Navode da iako je SDP direktno kršio zakon i dijelom je međunarodnog skandala, inače vrlo pričljivi Nikšić se “brani šutnjom” i pokušava finansijsko-političke malverzacije gurnuti pod tepih.

– Najmanje što se od Nikšića i SDP-a očekuje jeste da javno objasne šta je bio cilj ovih krajnje sumnjivih finansijskih transakcija, i da li su napadi SDP-a na dio probosanske koalicije, ustvari, vraćanje duga hrvatskoj politici zbog usluge koju mu je ova politika učinila.

Krajnje je vrijeme da policijske agencije i Tužilaštvo BiH istraže ovaj slučaj, kao što to uveliko rade njihove kolege u Hrvatskoj – saopćeno je iz SDA. (izvor: Avaz.ba)

SDAsdp