Sramotno: Promovisanje načelnika Asima Aljića na MARŠU MIRA 2016

Pročitajte poruku koju smo dobili anonimno na email portala u kojem jedan od učesnika Marša Mira piše o načelniku općine Živinice Asimu Aljiću i njegovom promovisanju na tom istom Maršu Mira.

“Dužnost mi je da prenesem (više stotina) Sellama i pozdrava za načelnika općine Živinice od učesnika MARŠA MIRA 2016 iz raznih krajeva BiH i RS-a. Uz Sellame i pozdrave su mu poželili uspješnu izbornu godinu i čestitke na osobnom promovisanju na MARŠU MIRA dok su druge općine bez ikakvog imena i prezimena za svoje učesnike u MARŠU MIRA 2016 organizovali smještaj i hranu pod zastavom svoje općine.

Naša općina je podijelila reklamni materijal tj. majice sa imenom i prezimenom načelnika koje su objavljene na početku pa su neki pomislili da smo sa nekog turnira došli pošto nigdje na majicama nema ni godine a kamoli mjesta u koje smo krenuli tako da je više nas učesnika iz Živinica spavalo pod otvorenim nebom i hranilo se na sebi poznat način.

Ovom prilikom se ja u svoje lično ime i u ime svih učesnika MARŠA MIRA 2016 ZAHVALJUJEM NAČELINIKU OPĆINE ŽIVINICE ASIMU ALJICU NA OBEZBJEĐENOM PREVOZU ŽIVINICE-NEZUK i POTOČARI-ŽIVINICE ipak je to bio veliki zalogaj za općinu.”


Na Facebook-u je bilo još građana koji su bili svjedoci i potvrdili sve to. Evo šta je jedan čitatelj napisao:

“Prijevoza nije bilo, stvari učesnika Marša Mira sam prevezao lično sa svojim autom, načelnik nije čak ni ispratio učesnike, a za majice e to je žalosno jer sam lično se uvjerio u Nezuku kako iz drugih općina zezaju naše momke i djevojke te su te iste majice skinuli i nisu ih nosili.”

 

 

asim aljicmars miranacelnikSDA