Svečano otvoren karate turnir za djecu i kadete

Povodom Dana oslobođenja Živinica, 18.maja, danas se u Gradskoj dvorani Živinice održava Kantonalno-regionalni karate turnir za djecu i kadete. Takmičenje je okupilo preko 400 karatista iz 15 klubova. Svečana ceremonija otvaranja turnira počela je intoniranjem državne himne, a potom odavanjem počasti učenjem fatihe i minutom šutnje palim borcima i šehidima odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Predstavnik općine Živinice Enver Jukić pozdravio je prisutne učesnike takmičenja i goste, poželivši im uspjeha u današnjem takmičenju.

KBS „Seiken“ Živinice nagradio je svoje istaknute članove, kao i aktiviste ovog sporta koji su dali veliki doprinos razvoju ovog borilačkog sporta. Najuspješnije članice -reprezentativke koje će BiH predstavljati na prvenstvu Balkana u Istambulu iz Seikena su Emina Tanović i Larisa Zenunović, a takođe je nagrađen i počasni predsjednik Džemal Hodžić.

Zahvalnice su uručene trenerma Karate kluba Konjuh, dr.Harizu Muratoviću, Eldaru Goletiću i Zinetu Goletiću.

Posebno priznanje uručeno je premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću, u znak zahvalnosti na podršci orgaizaciji turnira povodom Dana oslobođenja Živinica. Premijeru Gutiću pripala je i čast da svečano otvori i označi početak Kantonalno-regionalnog karate turnira za djecu i kadete:

“S obzirom na povod održavanja ovog turnira -Dan oslobođenja općione Živinice, nije bilo dileme da se prihvatim pokroviteljstva turnira i hvala Klubu borilačkih sportova Seiken što se odlučio na taj potez, da u ovom lijepom gradu orgaizuje karate turnir. Svim učesnicima želim puno uspjeha i neka pobijede najbolji. Proglašavam Kantonalno regionalni turnir za djecu i kadete otvorenim”, rekao je premijer Gutić.

Na ceremoniji svečanog otvaranja karate turnira nastupile su članice folklorne sekcije KUD Živinice.

Tokom dana održat će se veliki broj karate okršaja u katama i borbama, a najbolje očekuju medalje i diplome. /Š.Gadžo/Zivinice.ba/

karateSeiken