Tuzla: U požaru na na Klinici za plućne bolesti smrtno stradala M.H. (52) iz Kalesije

Po nalogu Tužilaštva istražitelji OKP PU Tuzla jučer su obavili uviđaj u Covid odjelu u Klinici za plučne bolesti u Tuzli, (bolnica u Slavinovićima) nakon što je u ranim jutarnjim satima došlo do požara u kojem je smrtno stradala M.H. (52) iz Kalesije.

Uz istražitelje PU Tuzla na uviđaju je bio i inspektor protivpožarne zaštite. U toku su saslušanja više osoba u svojstvu svjedoka te se pribavlja potrebna relevantna medicinska dokumentacija, kao i dokumentacija iz Klinike o protokolu i načinu postupanja sa pacijentima.

Tužilaštvu će izvještaj dostaviti PU Tuzla, kao i inspektor protivpožarne zaštite. Provode se sve potrebne istražne radnje kako bi se utvrdili uzroci izbijanja požara i druge okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj.

“Do dostavljanja izvještaja i potrebnih dokaznih materijala nismo u mogućnosti pouzdano govoriti o uzrocima požara. Kada se analiziraju pribavljeni dokazi će se utvrditi da li je potrebno raditi određena vještačenja” – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, u Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima došlo do požara u Covid odjelu u bolesničkoj sobi u 06,50 sati te se kasnije dogodila reaktivacija ovog požara u 14,53 sati koji su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Tuzla ponovo lokalizovali.

Preuzeto:Tuzlanski.ba

Crna hronikakalesijaokolinaTuzla