U Domu zdravlja Živinice je po prvi put nabavljen i instaliran 16 – slajsni CT aparat

U Domu zdravlja Živinice je po prvi put nabavljen i instaliran 16 – slajsni CT aparat čime je radiološka dijagnostika podignuta na znatno veći nivo.

Grad Živinice je ovaj projekat pokrenuo prije dvije godine i zaista mi je drago što smo ga uspjeli završiti kako bi građani Grada Živinice mogli koristiti i ovu zdravstvenu uslugu u svom Gradu.

Po dobijanju upotrebne dozvole, koja se očekuje u što kraćem roku, Dom zdravlja Živinice će počet pružati usluge CT dijagnostike sa 16 – slajsnim aparatom koji će omogućiti snimke glave, kičme, vrata, toraksa, abdomena, ekstremiteta, čime je na još veću razinu podignuta zdravstvene zaštita u Domu zdravlja Živinice.

Mi smo u prošloj godini uradili radiološki informacioni sistem koji je komaptibilan radu na digitalnim tehnikama sa kojima se možemo uvezivati sa Kliničkim centrom Tuzla.

Zaista mi je veliko zadovoljstvo zbog naših građana, s obzirom na to da znam koliko su naši građani imali problema kada trebaju dobiti usluge na radiologiji jer su morali rješavati uputnice i ući u Tuzlu i po nekoliko puta da bi završili snimanje.

Dakle, Grad Živinice, kako smo i obećali, konačno dobio CT koji će zasigurno najviše pomoći našim sugrađanima, jer se radi o 16 – slajsnom aparatu koji može dati sve usluge koj su potrebne za ovaj vid zdravstvene usluge.

Mi ćemo i u narednom peridou nastaviti ulagati u naš Dom zdravlja, a naš cilj u konačnici jeste opća bolnica u Gradu Živinice. Ovo su sve preduloslovi za otvaranje opće bolnice u Živinicama i to zaista smatram jednim značajnim projektom kojeg ćemo realizovati.

Ctdom zdravljagradŽivinice