U toku izgradnja Sebilj česme na gradskom bulevaru

Na gradskom bulevaru u Živinicama u toku je izgradnja Sebilj česme, koja će osim osnovne namjene dostupnosti vode za piće, biti i jedan posebni dekorativni simbol grada. Prema riječima načelnika Samira Kamenjakovića, Sebilj česma će osim koristi tokom vrućih, ljetnih dana, imati i kulturološki značaj, jer će biti i okupljalište građana, šetača, a i turista.

Sebilj česme su obično smještene na trgovima, i često su gradovi u kojima se nalaze upravo prepoznatljivi po njihovoj jedinstvenoj arhitekturi. Općina Živinice će finansirati ovaj projekat u vrijednosti oko 60.000,00, zajedno sa još jednim građaninom naše Općine koji je na ovaj način želio dati poklon svom gradu.

“Kao i što smo i govorili o tome, na gradskom bulevaru smo počeli radove na izgradnji Sebilja u vrijednosti negdje oko 60.000,00 KM. To će biti jedan zaista kvalitetan objekat koji će označiti Živinice u jednom drugačijem svjetlu, u svjetlu u kome će građani moći dobiti jedan drugačiji ambijent življenja, gdje će osim korisnog dijela, jer će tu biti i tekuća voda za piće, biti i jedan objekat koji je arhitektonski prilagođen našem gradu i koji će potpunosti uljepšati naš grad. Mi ćemo se potruditi da oko Sebilja napravimo i mjesta gdje će se građani okupljati, družiti i to će dati još jednu posebnu vrijednost ovom projektu. Ono što želim posebno naglasiti, da je u projektu izgradnje Sebilja, osim učešća Općine Živinice gdje smo obezbijedili vodni sistem, pumpe, i određeno sufinansiranje, u finansijskom dijelu izgradnje ovog objekta, učestvovao i naš sugrađanin koji je želio ostati anoniman, i koji nam je pomogao, i ovom prilikom mu se želim od srca zahvaliti. Nadam da ćemo ovakav način sufinansiranja, za ovakve projekte, imati i u budućnosti.” istakao je načelnik Samir Kamenjaković.

bulevarsebilj