Uskoro realizacija projekta asfaltiranja puta kroz Zeleniku

Rekonstrukcija regionalne ceste R 455 a koja prolazi kroz naseljeno mjesto Zelenika , projekat je koji je Direkcija cesta TK-a planirala Programom rada za ovu godinu da realizuje na području grada Živinice.

Nakon niza sastanaka gradske uprave s predstavnicima direkcije i vlade Tk, na zadnjem sastanku koji je održan u Junu dogovoreno je da će Direkcija cesta raditi spomenutu dionicu puta isključivo po projektnoj dokumentaciji.

Gradska uprava užurbano radi svoj dio administrativnog posla, na kojem su angažovani mladi pravnici koji su izašli na teren i radili po 10 sati dnevno kako bi došli do rezultata da se riješe svi problemi imovinsko pravne prirode.

Ovih dana od strane gadske uprave vrše se uviđaji na terenu i eksproprijacija zemljišta, kako bi se što prije pristupilo izvođenju radova na dionici u dužini od 1200m.Riječ je o završetku puta kroz Zeleniku, a koji povezuje grad Živinice s dijelovima Šekovićima i Kladanja.

Svaki novi metar asfalta u Zelenici olakšava ljudima život a pruža im šansu i za razvijanje raznih biznisa te poljoprivrede a u budućnosti i seoskog turizma.

Toga su mještani zelenike itekako svjesni zato su se stavili na raspolaganje gradskoj upravi da zajedničkim snagama riješe problem putne komunikacije i konačno dobiju asfalt kroz svoju mjesnu zajednicu.

RTV Živinice / Merisa Mujčinović Husić

asfaltiranje putevaZelenika