Uzavrelo u živiničkom SDP-u: Sjaši Amila da uzjaše Hasan

Ovo ljeto je uzavrelo u skoro svim političkim partijama, a kandidati na listi zauzimaju startne pozicije kako bi se domogli četverogodišnjeg mandata. Ne biraju se sredstva kako bi se pojedini ljudi unutar stranke „uklonili“. Stanje u živiničkom SDP-u ovog je ljeta haotičnije no ikada prije i sve se čini da će članovima godišnji odmori biti papreni.

Osim kolektivne nervoze u Opštinskom odboru SDPA se pojavio još jedan trend, osipanje članstva zbog unutarstranačkih previranja na relaciji poredsjednica sranke i „stari“ članovi SDP-a koji pokušavaju na sve načine zagraditi predsjednicu.

Hodžićka je preuzela ulogu vođenja stranke nakon debakla SDP-a prije četiri godine. No, konstelacija odnosa unutar stanke, jasno je i pticama na grani da stanje ni sada nije dobro. Pojedini članovi, ne smiju iznijeti svoje mišljenje i stavove, jer stari „sijeku“ glave.

U pripremi za Opće izbore, Amila Hodžić izabrana je za predsjedniu Izbornog štaba OO SDP-a. Pojedincima se to nije svidjelo zbog potencijalne prijetnje da ne dobiju toliko želejni mandat, pa su Amilu smijenili, a na njeno mjesto ustoličili bišeg načelnika Hasana Muratovića.

To je izazvalo još veći jaz unutar SDP-a i razočarenje potencijalnih glasača i simpatizera. Kako će dočekati izbore i kako će proći, ostaje da vidimo u ponedjeljak, dan poslije izbora.

hasan muratovicSDP Živinice