Višća dobila bolje vodosnabdijevanje

Jedan značajan dio građana mjesnih zajednica Gornja i Donja Višća ovih dana rješava jedno od najbitinijih životnih pitanja a to je snabdjevenost pitkom vodom.

Naime, zajedničkim ulaganjima građana, općine Živinice i Vlade Tuzlanskog kantona  izgrađen je rezervoar za vodu, prateća infrastruktura i mreža po najmodernijim paramemetrima u oblasti vodosnabdijevana.

Pomenuti projekat je jedan u nizu koji je ove godine urađen u Gornjoj Višći zajedničkim snagama općinske uprave Živinice i građana.

Načelnik Asim Aljić je danas obišao novoizgrađeni objekat u Gornjoj Višći, u kome je značajnim finansijskim sredstvima učestvovala općina Živinice, kako bi se neposredno uvjerio u realizaciju projekta i izrazio je svoje zadovoljstvo viđenim.

Novoizgrađenim rezervoraom za vodu i pratećom sekundarnom mrežom više od stotinu domaćinstava Gornje i Donje Višće riješilo je svoj problem za barem narednih 50 godina a nastojanja su da vodovod bude finansijski samoodrživ.

Pored toga, u kanale za sekundarnu vodovodnu mrežu polažu se i kablovi za kablovsku televiziju, internet i telefon tako da će građani ovog dijela Živinica standard svog življenja podići na još veći nivo.

asim aljicvišćavodovod