Zajedno uveličajmo obilježavanje Dana oslobođenja Općine Živinice

U povodu obilježavanja 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice, načelnik Samir Kamenjaković poziva članove svih pet Savjeta Općinskog načelnika kao i sve zainteresovane građane da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje ove manifestacije.

Obilježavanje će započeti u 10:00 sati polaganjem cvijeća na spomen obilježje Oslobodilačkog rata 1941 – 1945, zatim će u 10:30 sati uslijediti polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje, a u 11:00 sati će biti upriličena Svečana akademija u Velikoj sali BKC-a Živinice.

Nakon toga, u 12:00 sati u sali srednje mješovite škole Živinice će biti upriličeno svečano otvaranje turnira u sjedećoj odbojci – Odbojkaški klub invalida Živinice. Istog dana, u prostorijama Dječijeg obdaništa će se održati smotra dječijeg stvaralaštva sa početkom u 18:00 sati.

Također, u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Općine Živinice bit će organizovana ulična trka pod nazivom “Živinička trka 2017” koja će se održati 20. maja (subota) sa početkom u 17 sati. Prijave za učešće će biti na dan trke od 14:30h na pultu pored start cilja (ispred zgrade Općine).

oslobođenje živinicasavjet mladihzivinicka trka