Zastrašujuci prizor: Deponija smeća nadomak centra grada

Naša sugrađanka Jasmina Aljić je zatekla zastrašujući prizor nadomak centra grada sa svojim prijateljima, pročitajte njenu poruku ispod, a sve to je i uslikala pa obavezno pogledajte. Nadamo se da ćemo zajedno riješiti ovaj slučaj.

“Kažu da sam kritičar, a ja se pitam kako ne biti kritičar kada je ovako nešto u pitanju, a još više se pitam kako neko može dovući i baciti smeće pored samog puta, na mjestu 10ak minuta udaljenom od centra grada. Sreća za mene i moje društvo da smo bila na biciklima i mogli smo brzo proći pored svega, jer zadržati se na ovom mjestu duže od 3 minute je opasno po život, jednostavno nesnošljiv smrad. Ne znam koga kriviti u ovom slučaju, ljude koji ovo rade ili one koji bi trebali, a ne obezbjeđuju dovoljno kontejnera u gradu i okolnim naseljima i selima. Mada s druge strane kada pogledam, toliko je u zadnje vrijeme kontejnera u gradu, koje ljudi i ne žele da koriste kako treba ili jednostavno ostave smeće pored kontejnera ili kante za smeće, jer brate mili, treba puno napora da bi se nešto od toga otvorilo i smeće ubacilo unutra. Bilo kako bilo, umjesto uživanja u prirodi, meni je ovaj prizor pokvario dan. Dajemo ovo prirodi, a očekujemo da ona uvijek bude na našoj strani.” – Jasmina Aljić

Lokacija je pored stare piste prema Bašigovcima, par stotina metara dalje od piste sa desne strane (bez skretanja desno za Bašigovce).

 

basigovciPrirodasmeće