Završena izgradnja izlaza na M18 kod novih blokova u Živinicama

Proteklih dana završena je izgradnja izlaza na magistralnu cestu M-18 kod novih blokova u Živinicama.

Realizacija ovog infrastrukturnog projekta omogućit će nesmetan dolazak i izlazak iz ovog dijela gradske zone u Živinicama na magistralni put.

Navedeni projekat je rađen je u dvije faze, a ukupna finansijska vrijednost radova je oko 100.000,00 KM. Sredstva su osigurana iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač navedenih radova bila je živinička firma HOLEX.

Cilj projekta izgradnje parkinga, ulaza i izlaza u gradsku zonu, kružnog toka, kao i svih drugi infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Gradu Živinice, a tiču se saobraćajne komunikacije, jeste smanjenje saobraćajnih gužvi u Gradu Živinice čime će poboljšati kvalitet življenja građana u Gradu Živinice.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istako je zadovoljstvo zbog izgradnje ovog izlaza, te je istakao njegovu važnost za građane Grada Živinice.

Pored izgradnje ovog izlaza, te još dvije gradske ulice koje se trenutno realizuju, gradonačelnik Samir Kamenjaković je pokrenuo proceduru za sanaciju, rekonstrukciju, asfaltiranje i izgradnja puteva, platoa i poligona u svim mjesnim zajednica na području Grada Živinice, u vrijednosti od milion i 175 hiljada kovertibilnih maraka.

Nakon provedene procedure javne nabavke biće izabrani izvođači radovi sa kojima će se potpisati ugovori za realizaciju navedenih projekata.

Ove godine izabran je vanjski nadzor, konsultantska kuća, koju smo izabrali kroz proceduru javne nabavke, a koja će vršiti nadzor nad izvođenjem radova po ovim projektima. Cilj nam je da imamo što kvalitenije izvođenje radova, te da sve bude urađeno po projektima, tako da smo angažovali vanjskog nadzora za praćenje i kontrolu. Također, želim pozvati sve predstavnike mjesnih zajendica da se uključe sa vanjskim nadzorom u kontroli, kako bi smo što kvalitetnije uradili radove u našim mjesnim zajednicama.”

“Zaista mi je drago da smo uspjeli završiti ovaj projekat izgradnje izlaza na magistralnu cestu M-18 kod novih blokova u Živinicama koji smo dugo čekali da uradimo. Cilj je da smanjimo sadašnje saobraćajne gužve u našem Gradu, čime ćemo poboljšati kvalitet življenja naših građana. Dakle, nastavit ćemo da realizujemo projekte izgradnje infrastrukture u našem Gradu i u vezi s tim pokrećemo proceduru za sanaciju, rekonstrukciju, asfaltiranje i izgradnja puteva, platoa i poligona u svim mjesnim zajednica na području Grada Živinice, u vrijednosti od milion i 175 hiljada maraka. Nakon provedene procedure javne nabavke mi ćemo imati izabrane izvođače nakon čega ćemo potpisati ugovore za realizaciju navedenih projekata. Ove godine imamo i vanjskog nadzora, konsultantsku kuću, koja će vršiti nadzor nad izvođenjem radova po ovim projektima. Cilj nam je da imamo što kvalitenije izvođenje radova, te da sve bude urađeno po projektima, tako da smo kroz proceduru javne nabake angažovali vanjskog nadzora za praćenje i kontrolu. Također, želim pozvati sve predstavnike mjesnih zajednica da se uključe sa vanjskim nadzorom u kontroli, kako bi smo što kvalitetnije uradili radove u našim mjesnim zajednicama.”, istakao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

izgradnja