Završena izgradnja vodovoda u MZ Živinice Gornje

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima posjetio je naselje Kudići-Aljići u Mjesnoj zajednici Živinice Gornje, gdje je ovih dana završena izgradnja lokalnog vodovoda.

Realizacijom projekta izgradnje vodovoda na području Mjesne zajednice Živinice Gornje, u naselju Kudići-Aljići, koji su mještani ovog područja realizovali u saradnji sa Gradom Živinice, riješen je dugogodišnji problem vodosnabdijevanja, te uspostavljen sistem urednog i stalnog snabdijevanja pitkom vodom za 27 domaćinstava ovog naselja.

Naime, izgradnja lokalnog Vodovoda „Kudići-Aljići“ pokrenuta je od strane 27 domaćinstava ovog naselja, uz mogućnost širenja broja korisnika na ovoj vodovodnoj mreži, što je omogućilo svim mještanima koji žive u ovom dijelu Grada Živinice racionalniju potrošnju vode u domaćinstvima i uredno vodosnabdijevanje.

Vrijednost projekta iznosi oko 30.000,00 KM, a sredstva za izgradnju obezbijeđena su dijelom zajedničkim sredstvima mještana ovog područja, te dijelom iz Budžeta Grada Živinice.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića ovo je veoma značajan projekat za mještane ove Mjesne zajednice, te da ovakav način realizacije projekata predstavlja najljepši primjer timskog rada i da će Grad Živinice i u budućnosti podržavati sve projekte koji građani budu radili kako bi olakšali i uljepšali način življenja u Gradu Živinice.

vodovod