Završena rekonstrukcija gradske ulice od raskrsnice II ulica–Rudarska do ZH zola

Proteklih dana završena je realizacija projekta “Rekonstrukcija gradske ulice od raskrsnice II ulica – Rudarska do ZH zola”.

Dakle, završeni su radovi na rekonstrukciji gradske ulice od raskrsnice II ulica–Rudarska do ZH zola u dužini od 175 metara, širine 6 metara.

Za ovu namjenu iz Gradskog budžeta izdvojeno je 38.378,93 KM.

Izvođač navedenih radova bila je živinička firma “S.E.-SARAJKA”.

Pored rekonstrukcije navedene ulice gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor i za izvođenje radova po projektu “Rekonstrukcija gradske ulice od raskrsnice II ulica – Rudarska do raskrsnice ulica Alije Izetbegović – ulica Oslobođenja”, u dužini od 790 metara, širine 6 metara, a radovi na relaizaciji ovog projekta kreću od sutra.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji navedene dvije gradske ulice je 210.000,00 KM, a finansirat će se iz Budžeta Grada Živinice.

Nakon rekonstrukcije u glavnoj gradskoj ulici će po prvi put biti urađeno i obilježavanje biciklističke staze na način da će se osigurati kretanje biciklista. Dakle, po prvi put će u navedenoj ulici, osim kretanja vozila, biciklistima biti omogućeno kretanje u oba smjera.

“Već duži niz godina imamo teško stanje na gradskim ulicama, gdje smo do sada samo održavali ove ulice. Iz tog razloga odlučili smo da uradimo kompletnu rekonstrukciju glavne gradske ulice. Nakon rekonstrukcije na glavnoj gradskoj ulici će po prvi put biti urađeno i obilježavanje biciklističke staze na način da će se osigurati kretanje biciklista u oba smjera. Dakle, po prvi put će u navedenoj gradskoj ulici, osim kretanja vozila, biti omogućeno biciklistima kretanje u oba smjera.”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

asfaltiranje putevarekonstrukcijasaobracaj