Završeno prvo kolo Biznis lige u Živinicama – Pogledajte i rezultate

Sinoć je na rasporedu bilo 8 utakmica prvog kola Biznis lige Živinice, u malom fudbalu. Biznis ligu je svečano otvorio sekretar Gradske uprave Suvad Butković, a na otvaranju ovog sportskog događaja prisustvao je veliki broj gledatelja.

Ekipa Bosfor Stil bila je jednaka sa ekipom Nutria DOO konačnim rezultatom 3:3. Ekipa Glorius Home DOO je bez većih problema ostvarila pobjedu protiv AFT Bosnia rezultatom 2:1, dok je u najzanimljivijoj utakmici prvog kola BM Company savladao ekipu Yavuz Company sa ubjedljivim rezultatom 6:0.

Hadžić Benz & Rent-a-Car i MUP Živinice igrali su 1:1. Također jedna od zanimljivijih utakmica bila je ona između ekipa Omega DOO i JZU Dom Zdravlja Živinice, sa rezultatom 2:7. Aluplastik i UG Proaktivni igrali su neriješeno, dok je UG Spartans ostvario pobjedu nad ekipom Kera & Disk, rezultatom 2:0. U posljednjoj utakmici prvog kola Termoglas nosi pobjedu nad ekipm Jessa Furniture, sa ubjedljivih 5:0. Više informacija, tabelu ekipa i rezultate pogledajte klikom OVDJE.

“Radimo dosta kvalitetno i naporno, što se moglo vidjeti sinoć na terenu. Svi momci profesionalno izvršavaju svoje obaveze i atmosfera je na visokom nivou. Od Biznis lige očekujemo ono najbolje, a to je da nastavimo tradiciju ovog lijepog sportskog događaja u našem gradu. Trenutno u Biznis ligi imamo 16 timova, a sljedeće sezone vjerujemo da će se taj broj udvostručiti“, istakao je incijator i jedan od organizatora Biznis lige Meris Hodžić.

Sledeće kolo igra se u nedjelju 10. oktobra.

Biznis ligafudbal