Apel Crvenog križa u BiH: Lista potreba za pomoć Turskoj nakon razornog zemljotresa

Društvo Crvenog krsta/križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva nacionalna društva djeluju jedinstveno zaprimilo apel iz Turskog Crvenog polumjeseca u kojem izražavaju potrebe u vidu:

  1. Deke
  2. Kreveti na rasklapanje
  3. Električne grijalice
  4. Grijalice na gas
  5. Stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje
  6. Vreće za spavanje
  7. Cerade – za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija)
  8. Cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija)
  9. Solarni punjači/lampe
  10. Kuhinjski setovi

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da ne prikupljaju i ne šalju prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i sl. zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba.

Akcija prikupljanja donacija trajat će 15 dana nakon čega će biti isporučena Crvenom polumjesecu Turske.

Apel se upućuje prema svim kompanijama, privrednim subjektima ali i građanima koji su u mogućnosti pružiti podršku kroz ovakav vid pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti donirati neke od gore pomenutih artikala u cilju prikupljanja i organiziranog slanja donacije prema Turskoj, molimo vas kontaktirate lokalni Crveni križ u vašem mjestu.

Podsjećamo, Crveni križ u Bosni i Hercegovini se uključio u podršku i pokrenuo humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primalac Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).

 

The post Apel Crvenog križa u BiH: Lista potreba za pomoć Turskoj nakon razornog zemljotresa appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više