Apel: Samohrana majka treba pomoć dobrih ljudi

Da se život može okrutno poigrati sa sudbinom ljudi,  dokaz su Irnesa Bećirović i njezina tri sina koji žive u Gornjoj Lukavici.

Do prije mjesec dana živjeli su u teškim uslovima jer im je otac uglavnom išao na dnevnicu a majka se brinula o njima.

Od 17.oktobra život im se potpuno mijenja, ostaju bez  glave pordice, oca Hajrudina Bećirovića koji je preminuo u 46. godini života.

Irnesa i njeno troje djece Šaban od 10 godina, Arif 8 i Safet 5 godina ostaju na milost i nemilost drugim ljudima da se staraju o njima.

Za Irnesu je preko FB stranice Živinički hunjer već pokrenuta akcija pomoći, na koju se javljaju naši humani sugrađani ali i osobe iz dijaspore.  Problem trenutno predstavlja električna energija kojom se snabdjevaju zahvaljujući dobroćinstvu komšije.

Irnesa se godinama borila da nabavi sve potrebno za dom, što je otplaćivala u ratama od dječijeg doplatka, sad kaže da joj najpotrebnija pomoć za školovanje djece. Odjeća, obuća i karta za autobus.

Irnesa ističe da bi rado iošla na dnevnicu i radila neki posao ali ne smije djecu ostavljati samu kod kuće.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici možete to učiniti uplatom sredstava na žiro račun kod Unicredit banke broj 3386402533922992 Bećirović Irnesa.

Merisa Mujčinović Husić

RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više