Apel za mjere pomoći ugostiteljstvu, trgovini i turizmu u TK

Članovi Odbora Udruženja za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo Kantonalne privredne komore Tuzla održali su telefonsku sjednicu tog odbora, te u skladu sa novonastalom situacijom izazvanom pandemijom koronavirus (COVID-19), smatraju potrebnim i korisnim pronaći mjere kojima bi se olakšalo poslovanje u oblasti trgovine, turizma i ugostiteljstva.

Predloženo je organizovanje sastanka kojem bi prisutvovali predstavnici Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj zajedno sa ministrom Edinom Buševcem i predstavnici Odbora Udruženja za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo Kantonalne privredne komore Tuzla, uz sve uvjete da se u potpunosti provedu sve mjere zaštite koje su propisane Naredbom Kantonalnog štaba Civilne zaštite.

Tema razgovora za pomenuti sastanak bi bila: Podrška Vlade TK putem nadležnog ministarstva navedenim privrednim gradama (ugostiteljstvu, trgovini i turizmu) u vanrednim okolnostima.

Za očekivati je i da će odluke donesene na nivou Federacije Bosne i Hercegovine tretirati navedene djelatnosti te da će u mnogome olakšati nastojanje Vlade Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva da donesu mjere koje će biti usmjerene održavanju poslovanja i očuvanju radnih mjesta u djelatnostima trgovine, turizma i ugostiteljstva, na području Tuzlanskog kantona.

Podnesena je inicijativa za održavanje sastanka i prema ostvarenim kontaktima i informacijama iz Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona, za očekivati je da će do sastanka doći već početkom naredne sedmice, saopćeno je iz Privredne komore Tuzlanskog kantona.

Izvor FENA

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više