Asfaltirana dionica puta u Partizanskoj ulici

Dobri vremenski uslovi omogućavaju realizovanje infrastrukturnih projekata koji su pokrenuti u našoj lokalnoj zajednici. S obzirom da je zima na pragu,  kvalitetni putni pravci imperativ su  posebno u naseljima u kojima živi starije stanovništvo i djeca. Shodno tome preko 40.000 KM izdvojeno je iz budžeta općine Živinice za asfaltiranje dionice puta u Partizanskoj ulici.

70 godišnji Idriz Čobić jedan je od mještana koji nije krio radost zbog asfaltirane dionice puta, jer kako kaže poboljšat će im uslove života, te olakšati odlazak u gradsku jezgru. Zahvaljuje se svojim sugrađanima i svima onima koji su pomogli da pokrenuti projekat ugleda svjetlo dana

Prema riječima predsjednika savjeta Mjesne zajednice Oskova  planirana je realizacija još nekoliko projekata koji će poboljšati uslove života mještana.

Svaki metar asfaltiranog puta predstavlja radost za svagog mještanina jer je kvalitetan put osnova za dobar život. Putevi povezuju selo sa gradom, grad sa gradom te omogućavaju građanima lakše obvaljanje svojih obaveza ali i druženje sa drugim ljudima.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više